Domenico Clerico – Smagekasse deluxe

Fra nogle af de bedste marker i Barolo.

1.804,00 DKKFør 2.994,00 DKK

Beskrivelse

I Domenico Clerico - Smagekasse deluxe kommer du godt rundt på de øverste hylder i den seriøse vinproducents sortiment. Vi har pakket en af hver af nedenstående vine. Du kan læse mere om den enkelte vin ved at trykke på vinens navn.

Domenico Clerico - "Pajana" Barolo 2015 Byder på masser af frugt og struktur med noter af violer og røg.Den er drikkeklar cirka 5 år fra høst, hvilket vil sige lige omkring nu. Du behøver med andre ord ikke vente, for at få den store vinoplevelelse.
(Normalpris: 899,-)

Domenico Clerico - "AeroplanServaj" Barolo 2015 Duften i Aeroplanservaj er domineret af kirsebær, violer og roser over et lag af krydderier og en balsamisk bund. Snert af tobak og mentol. Smagen er i fuld harmoni med duftens bouquet og i den lange elegante eftersmag valser alle indtrykkene smukt omkring i munden. Bemærk, at der er 6 forskellige etiketter på denne vin, og det vil være tilfældigt, hvilken etiket, der er i din smagekasse.
(Normalpris: 999,-)

Domenico Clerico - Barolo 2014 Frugten i vinen er det dominerende element, både i næsen og i smagen. Her er modne jordbær og noter af viol og rose. Flotte tanniner, der er afstemte, men bestemt heller ikke går i et med tapetet. Generelt er vinene til den lyse side, men runde og hurtigt modnede. Vinene kan drikkes allerede nu, men vil udvikle sig positivt i 5-7 år mere, hvorefter de formentligt bør drikkes. Der er mange kup at hente pt. på denne 'katastrofe-årgang' hos de seriøse producenter, som for eksempel Domenico Clerico, hvor man aldrig kunne drømme om at gå på kompromis med kvaliteten.
(Normalpris: 349,-)

Domenico Clerico - Arte Langhe Rosso 2016 Lavet på Nebbiolo og en anelse Barbera, og er lidt mindre koncentreret end Baroloerne, men meget meget elegant. Clerico rammer hvert år en knivskarp balance mellem Nebbiolo-druens elegante tanniner og Barbera-druens liflige frugt. Druerne vinificeres og lagres hver for sig, før de til sidst optræder sammen på scenen i det endelige blend. Meget fyldig vin, der vil gøre sig godt i forbindelse med mad.
(Normalpris: 299,-)

Domenico Clerico - "Capisme-e" Langhe Nebbiolo 2018 Flot eksempel på en meget frugtbåren vin. Er du fan af Nebbiolo-druen, får du her mulighed for at smage den i sin reneste form. Vinen er lagret på ståltanke, så her er ikke noget fadpræg, der trækker et slør over den rene frugtsmag. Domenico Clerico gik meget op i 'at lade druen tale'. Man skal kunne smage dens terroir. På piemontesisk dialekt betyder capisme-e (med en ekstra lang e-lyd) 'forstår du mig'. Og ja, det gør man.
(Normalpris: 249,-)

Domenico Clerico - Barbera d'Alba "Trevigne" 2016 Smuk, mørk farve i glasset, stor krop og samtidig et lavt indhold af tanniner. Næsen byder på røde bær fra skovbunden og kirsebær og blomme med hints af krydderier. Vinen har en flot og kraftig, cremet fylde med varme, vedholdende og velintegrerede tanniner. Trevigne kan oversættes til 'tre vinmarker' og hentyder til de 3 vinmarker, hvor Clericos druer til denne Barbera dyrkes. De to af dem er med hver deres eksponering på den kendte Ginestra-mark i Barolo, der regnes for en af Barolos bedste marker.
(Normalpris: 199,-)

Vi ønsker god fornøjelse med Domenico Clerico - Smagekasse deluxe, uanset om du har tænkt dig at lægge dem på hylden for fremtidig nydelse, eller om du er mere utålmodig og trækker proppen af med det samme. Man kan godt hævde, at du får mest for pengene ved at gøre det første, selvom det også vil være en nuanceret vinoplevelse at smage på dem allerede nu.

Info om vinen

Producent

Region

Vintype

Du kunne også være interesseret i...