Contadi Castaldi – Soulsatèn 2011

Suverænt sprudlende, sensuel og smuk italiener. Kun 1 flaske tilbage!

  • (2010)Winelab
229,00 DKKFør 399,00 DKK

Ikke på lager

Beskrivelse

Contadi Castaldi - Soulsatèn 2011 er en kompleks Franciacorta med en kraftigere smag, der er en fortolkning af Contadi Castaldis Satèn. Original og spændende, nærmest sensuel.
Det her er formentlig det tætteste du kommer på en champagne-feeling uden for champagnedistriktet. En suverænt sprudlende og smuk italiener!

Contadi Castaldi - Soulsatèn 2011 præsenterer sig med en intens halmfarve i glasset. Den byder videre på blandt andet blomsternoter, toastet brød og hints af hasselnødder. Moussen er livlig og har en fin, vedholdende perlage. Ganen er knivskarp og struktureret med god balance, ledsaget af balsamiske noter, der munder ud i en bragende flot og vedvarende finish. Drik eller gem - potentialet for stor fornøjelse er absolut tilstede ved begge beslutninger!

OM CONTADI CASTALDI FRANCIACORTA

Hvad er den store forskel på champagne og spumante fra Franciacorta, kunne man spørge. De er jo fremstillet efter præcis samme metode (champagnemetoden), hvor andengæringen foregår i flasken.
Jo, for det allerførste, så er det kun champagne, der kommer fra Champagne - deraf navnet. Det er er i sig selv en længere historie. Dernæst så er der langt, langt skrappere krav til udbyttet per hektar i Franciacorta. Producenten er også forpligtet til at angive datoen for degorgeringen (en del af den klassiske champagneproces, hvor den midlertidige gærdækkede kapsel fjernes fra flasken og vinens bundfald fjernes, for derefter at få sin korkprop sat i).

Det er også værd at nævne, at flaskelagringen minimum skal være 18 måneder mod champagnes 15 måneder. Endelig er der den enorme forskel, at produktionen af mousserende vine fra Franciacorta kun beløber sig til 15 millioner flasker per år. Det lyder af meget, men holdt op mod Champagnes svimlende 300 millioner flasker, ses eksklusiviteten pludselig noget klarere. Antallet af flasker indikerer ganske kraftigt, at man ikke lige så snildt får fingrene i mousserende vine fra Franciacorta som man gør med champagne, da både kvalitet og efterspørgsel er skyhøj.

Du kunne også være interesseret i...