Fine wines

Enhver vinnyder elsker at have noget interessant -'fine wines'- på sit vinlager. Der må gerne altid være den helt rigtige flaske, der venter på den helt rigtige lejlighed.

Under betegnelsen 'fine wines' har her vi samlet de vine i vores sortimentet, der er af en sådan kvalitet, at de både vil være interessante at trække proppen af nu, men tillige i allerhøjeste grad vil vinde i vinoplevelsen ved at ligge på langs på din vinhylde. Flere af dem har gemmepotentiale i op til 30 år. Vi anbefaler at købe en kasse af din foretrukne vin. På den måde kan du følge udviklingen ved at åbne en flaske om året, eller hvilket interval man nu finder passende.

Du behøver ikke have en vinkælder eller et vinkøleskab for at kunne opbevare vinene i så mange år. De vigtigste ting, du dog med fordel kan have på plads, før du investerer til lageret er, at vinene bør ligge så mørkt som du har mulighed for og meget gerne stabilt køligt. Det kunne for eksempel være i dit soveværelse. Det kunne også være din tørre kælder, hvis du har sådan en. Dog ikke op ad vaskemaskinen - det giver for mange vibrationer.

Du skal heller ikke opbevare dem i en fancy vinreol i din stue eller endnu værre; i dit køkken. I køkkenet er der ofte meget svingende temperaturer, da det jo er her man kokkerer. Det giver både varme og damp. Og bagefter lufter du måske godt ud, så den kolde luft kommer ind. Det kan vinene ikke lide og du risikerer at spolere det dejlige indhold i løbet af få måneder. Trækker du proppen af med det samme, vinen kommer inden for døren, undgår du naturligvis helt den slags overvejelser. I begge tilfælde ønsker vi dig en god vinoplevelse.