Vi burde egentlig kalde det "Restauranter i Chianti", for sandheden er at når vi er i Toscana, havner vi som regel i området mellem Firenze og Siena. Eftersom vi regner med senere at udforske andre dele af Toscana også, kan vi dog passende benytte denne overskrift uden at skulle rette den i fremtiden når vi har anbefalinger fra andre dele af Toscana også.

Den første restaurant vi vil nævne er Ristoro di Lamole. Lamole er en lille landsby, der ligger et par kilometer sydøst fra Greve in Chianti midt i Chianti Classico. Mange danskere kører i løbet af deres ferie i Toscana på vinvejen mellem Firenze og Siena, og mange bor endda i Chianti Classico.

Er det tilfældet for dig, vil vi på det kraftigste anbefale en tur til Lamole. Når man kører fra Greve, er det en lang og snirklet vej - det tager ca. 30 minutter, og der er steder på turen hvor det er overordentligt bøvlet af møde modkørende. Lamole ligger nemlig meget høj med en helt utrolig udsigt over Chianti Classico. Både udsigten og restauranten er turen værd, og man kan opleve folk forlade bordet et øjeblik for at se solnedgangen. Så flot er det.

Ristoro di Lamole

Man kan smage, at kokkene elsker mad, og at de elsker lokal mad. De populære retter laves fint - crostini, bruschette, diverse pastaretter, bistecca alla Fiorentina osv. "Dagens retter" er dog usædvanligt lækkert lavet, og er man ikke kræsen, bør man gå den vej. Vi har f.eks. fået 4 retter der bl.a. inkluderede en appetizer med flan, pecorino og friturestegt zucchini, der smagte så tårene trillede, fettuccine med kaninragout og gratineret, strimlet kalvemave. Alle retter var noget af det lækreste vi har fået i området.

Vinkortet indeholder over 300 forskellige flasker fra de nærtliggende lokale producenter, og der er virkelig ekspertise til at kunne rådgive om vinvalg.

Kommer man i højsæsonen er maden god, og prisen er acceptabel. Kommer man udenfor højsæsonen, hvor der er lidt bedre tid, er maden fantastisk  og priserne er rigtig gode. Vinpriserne især er meget flotte.

Betjeningen er noget af det bedste vi har oplevet, og en tjener kørte os endda hjem fra restauranten engang fordi den lokale taxa ikke ville tage turen. Hvornår har man sidst set det i Danmark....

Det anbefales at bestille bord, da restauranten af ovennævnte grunde er ret populær.

Læs evt. mere om restauranten (inkl. adresse) på dens hjemmeside.