Vi har efterhånden fået det at vide så mange gange, at det kun kan være sandheden: Vi skal spare på kulhydraterne, og "hurtige" kulhydrater fra f.eks. ris og pasta er noget skidt, som vi bliver tykke af.

Jeg er ikke videnskabsmand, og kan derfor ikke dokumentere det modsatte - alligevel er jeg ret sikker på at årsagen til at folk i den vestlige verden bliver tykkere, ikke er, at vi spiser ris og pasta.

Italienerne spiser gerne pasta både til frokost og aften. De spiser det i et utal af former, med forskellige oste på, med forskellige sovse over, i lasagne og så videre. Mig bekendt er italienerne ikke tykkere end danskerne, og mig bekendt har de ikke flere hjerteproblemer end vi har i Danmark.

Hvorfor bliver italienerne så ikke tykkere? Det er fordi de bliver mætte af den mad de spiser. Ikke blot i den forstand at de får fyldt maven, men at de bliver madtilfredse. Hjemmelavet pasta med en sovs af solmodne tomater, basilikum og god olivenolie mætter bare helt anderledes end discount-supermarkedets løsning til en samlet pris på 7,95. Uanset mængde.

Jeg påstår ikke at man skal spise uhæmmet løs af pasta, ej heller at jeg har tabt mig på næste tur til Italien - men det er nok i højere grad isens end pastaens skyld :-).