Marrone – Barolo DOCG “Pichemej” 2016

Flot og meget lovende kompleksitet i overlegen årgang.

  • 93 pointJames Suckling
  • 17++Jancis Robinson
  • 90 pointRobert Parker
  • 349,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 499,00 DKK fl.

Beskrivelse

 

Marrone - Barolo DOCG “Pichemej” 2016 står med ryggen mod den flotte årgang 2015. Og selvom denne er et år yngre og dermed har fået et år mindre tid til at udvikle sig i flasken, så er man ikke i tvivl om, at man står med noget ekstra-ordinært her.

"Pichemej" betyder på piemontesisk "bedre end de bedste". Det bliver næppe mere præcist udtrykt! Og denne Barolo er i en helt suveræn årgang! Gem den i mere end 25 år, hvis du kan, og nyd hvert år en ny flaske af dens elegante, full-bodied, velour-fornemmelse. År for år vil den udvikle sig og gå fra friske florale og frugtige noter over i tørrede frugter og tørrede blomster. Farven vil også bevæge sig over i en mere rust/teglrød. Det bliver oplevelsen bestemt ikke ringere af. Og det er netop det vidunderlige ved store, flotte baroloer. De er en fremragende og interessant oplevelse til hver en tid. Men aldrig den samme.

Vinen er lige nu gennemført ungdommelig smuk og allerede med lovende kompleksitet i sin palette af røde bær og mørke frugter. Tobak, læder, lakrids og masser af behagelige nydelsesoplevelser hele vejen til flaskens bund. Man kan altså nyde den fuldt ud allerede nu, og med årene få fuldt ud lige så fin, men helt, helt anderledes fornøjelse af den. Derfor anbefaler vi også at købe Marrone - Barolo DOCG “Pichemej” 2016 i kassevis.

En ægte WOW-vin!

Serveres ved 20 grader. Vi anbefaler dekantering, så du får den fulde fornøjelse ved duft og smag.

Anmelderne siger...

James Suckling: "A very soft, fine-tannined red with plum, chocolate and cedar character. It’s medium-bodied. Chewy yet, at the same time, caressing finish. Give it a year or two to soften. Drink after 2022."

Robert Parker: "The 2016 Barolo Pichemej offers good linearity and directness, and the wine opens a wider door onto those characteristic Nebbiolo aromas. This is a lean-bodied expression, with moderate length and staying power, to taste with delicate plin (small Piedmontese ravioli) made with minced meat. The wine doesn't stick around for long, but while it does, you get a good view on the grape, albeit in a rather simple and straightforward manner."

Info om vinen

Årgang

Drikkes bedst

Alkohol

Druer

Producent

Region

Vintype

Lagring

Du kunne også være interesseret i...