Marrone – Barolo DOCG “Bussia” 2014

POWER-barolo med FLOT struktur og elegance.

  • 96 pointDecanter
  • GOLDDecanter
399,00 DKKFør 599,00 DKK

Beskrivelse

Marrone - Barolo DOCG "Bussia" 2014  er en meget elegant enkeltmarksvin med nærmest utrolig intensitet i duften, power i smagen og smuk farve i glasset. Markens navn er "Bussia" og her dyrkes druerne på vinstokke, der er 50-60 år gamle.

Druerne håndhøstes i begyndelsen af oktober, hvor kun de allerbedste druer smutter gennem nåleøjet. De håndsorteres ad to omgange for at være HELT sikre på at det kun er créme de la créme-druerne, der anvendes. Mosten er i kontakt med drueskindet i 35 dage ved 30 grader. Herefter bliver de malolaktisk fermenteret på store fade i 30 måneder, hvoraf de første 10 måneder er sur lies. Den endelige lagring foregår på flaske og strækker sig over minimum 6 måneder under kontrolleret temperatur, inden flaskerne frigives til salg.

Marrone - Barolo DOCG "Bussia" 2014 er struktureret, elegant og har et utroligt gemmepotentiale. Vi anbefaler at købe en kasse nu og følge udviklingen. Tanninerne er allerede nu bløde, men de vil naturligt udvikle sig mere fuldendt over de næste mange, mange år.

Om Marrones pertentlige arbejde i marken.

Marrone dyrker deres marker i Piemonte med nøje udvalgt organisk gødning, og alt arbejde i marken er håndarbejde. I marken sikrer de sig imod tørke ved at beskære rødderne i det øverste jordlag. På den måde tvinger de vinstokkenes rødder til at søge dybere ned efter vand. Skulle sommeren blive usædvanlig tør, har de dermed på naturlig vis sikret planten vand. Begynder man først at vande jorden oppefra, vil rødderne nemlig automatisk søge opad. Resultatet af den metode vil være den sikre død for vinstokkene. Det skyldes, at rødderne ikke kan vendes, når de først er begyndt at gro opad.

Marrone er meget opmærksomme på, at de er del af et øko-system og ønsker, at der kan dyrkes fremragende vine på markerne i mange generationer frem. Lige nu er det 3. og 4. generation, der i fælles passion skaber fremragende vine. Men 5. generation har allerede set dagens lys, og mon ikke kærligheden til vinen kommer ind med modermælken i også dén generation.

Se alle vine fra Marrone her.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Producent

Region

Vin

Barolo

Vintype

Drikkes bedst