Marrone – Barolo DOCG 2016

Gemmepotentiale i op til 20 år, hvis du kan holde proptrækkeren fra den…

  • 92 pointJames Suckling
  • 16+ pointJancis Robinson
  • 90 pointRobert Parker
  • 199,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 299,00 DKK fl.

Beskrivelse

Marrone - Barolo DOCG 2016 er rig og tæt i duft og smag. Masser af læder og lakrids i næsen. Frisk pibetobak og et strejt af mint og en meget saftig friskhed. 2016 var et herligt år for Nebbiolo-druen, der modnede fuldt ud på stokkene, og således står årgangen flot ryg-mod-ryg med den også meget flotte 2015-årgang. Skal man alligevel skelne lidt, så har 2016 nok en større og mere struktureret elegance over sig.

Marrone - Barolo DOCG 2016 er vinen til de store begivenheder. Druerne håndplukkes og håndsorteres i starten af oktober, og kun de flotteste og helt modne druer ender i vinen. Vinen gemmegår malolaktisk fermentering fordelt således: 50% af vinen lagres på store egefade, og de andre 50% på små barriques, battonages i 8 måneder.

Den vil smagsudvikle sig glas for glas mod flaskens bund og det vil være en udsøgt vinoplevelse at nyde en enkelt flaske, men en helt exceptionel oplevelse at købe et par kasser og følge smagsudviklingen år for år. Marrone - Barolo DOCG 2016 har gemmepotentiale helt op til 20 år, så du kan roligt lægge mere end et par stykker på hylderne.

Det er ikke tilfældigt, at Barolo kaldes for vinenes konge og kongernes vin. Smag selv!

Serveres ved 20-22 grader. Vi anbefaler dekantering, så du får den fulde fornøjelse af duft og smag.

Anmelderne siger...

James Suckling: "Lots of strawberries and cherries with some dried-flower aromas and flavors. Medium to full body, round tannins and a fresh finish. Nice, fruity wine with ripe tannins. Drink now."

Robert Parker: "The classic Barolo from the Marrone family offers more linearity and focus in this vintage compared to 2015. The Gian Piero Marrone 2016 Barolo opens to dark, plummy fruit and sweet spice with shadings of tar and toasted aniseed. I am less impressed by the short length and mild impact of the mouthfeel, especially in a vintage that is universally recognized for its direct and linear intensity. This is an easy, near-term Barolo."

Jancis Robinson (2015): "Perfumed, in a delicate, haunting way. Then deeply earthy: mushrooms, sous bois, tart cherry and truffle. Flavours entwined with tannins that feel gossamer fine but there are so many of them that they cling to the fruit like a film of fine chalk dust. Tamarind on the finish. Determined but elegant. A slender, long-necked wine with a set jaw.”

Om Marrones pertentlige arbejde i marken.

Marrone dyrker deres marker i Piemonte med nøje udvalgt organisk gødning, og alt arbejde i marken er håndarbejde. I marken sikrer de sig imod tørke ved at beskære rødderne i det øverste jordlag. På den måde tvinger de vinstokkenes rødder til at søge dybere ned efter vand. Skulle sommeren blive usædvanlig tør, har de dermed på naturlig vis sikret planten vand. Begynder man først at vande jorden oppefra, vil rødderne nemlig automatisk søge opad. Resultatet af den metode vil være den sikre død for vinstokkene. Det skyldes, at rødderne ikke kan vendes, når de først er begyndt at gro opad.

Marrone er meget opmærksomme på, at de er del af et øko-system og ønsker, at der kan dyrkes fremragende vine på markerne i mange generationer frem. Lige nu er det 3. og 4. generation, der i fælles passion skaber fremragende vine. Men 5. generation har allerede set dagens lys, og mon ikke kærligheden til vinen kommer ind med modermælken i også dén generation.

Se alle vine fra Marrone her.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Producent

Region

Drikkes bedst

Vintype