Fabio Oberto – Barolo 2015

‘Basis’-Barolo i meget flot årgang og med dugfriske Suckling-point

  • 93 pointJames Suckling
  • 91 pointVinbladet
  • Ugens vinhitVinexpressen
  • 90 pointEkstrabladet
  • 149,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 249,00 DKK fl.

Beskrivelse

Fabio Oberto - Barolo 2015 er et klassisk eksempel på alt det vi holder af ved en Barolo: Blomme, frisk pibetobak, rose, læder og røg. Denne vin er samtidig et møde med næste generation i det familie-ejede foretagende, og denne vin er Fabios 'basis'-Barolo. Når man er vokset op blandt vinmarker og med en far med internationalt berømmede vine, så kommer man hverken sovende eller ufortjent til succes.

Andrea Obertos søn, Fabio, har efterhånden lavet sine egne Baroloer i ca. 5 år. Han forsøger at opnå en større og mere klassisk elegance i vinene. Derfor bruger han primært store fade. Andrea Oberto er derimod kendt for at lagre på barriques.
Fabios lagringsmetode giver vine, som åbner sig langsommere, men som til gengæld giver en endnu større oplevelse for den tålmodige vinkøber. Vi vil derfor anbefale dig at købe en kasse og åbne flaskerne med et års mellemrum. Eller hvilket større eller lidt mindre interval, du nu finder mest passende, for på den måde at følge vinens udvikling i flasken. Den trænede gane kan godt starte smagningen allerede nu, men vær opmærksom på, at tanninerne godt kan dominere den i øvrigt yderst velsmagende frugt lidt tid endnu.

2015 var et rigtig godt høstår i Italien og Nebbiolo-klaserne modnede helt usædvanligt jævnt og hele vækstsæsonen var ideel for druerne. 2015 er med andre ord et TOPår.

I dag bestyres den familie-ejede vingård af de to søskende Fabio og Sara Ligesom faderen arbejder de hårdt for at lave klassiske, store vine.

Serveres ved 20-22 grader. Vi anbefaler dekantering. Så får du den fulde fornøjelse af duft og smag i Fabio Oberto - Barolo 2015.

Anmelderne siger...

James Suckling: "A refined, polished Barolo with a lovely contrasted palate of ripe fruit and very fine tannins. The flavors are subtle and complex with berry, walnut and light chocolate character. Drinkable now, but better after 2023."

Vinbladet: "Moden, udviklet duft, kirsebær og læder. Fyldig smag med cremet tannin, lang, frugtig eftersmag med moden frugt, helt på toppen nu."

Vinexpressen: "Lidt kål, strejf af blå blommesten, læder og røde bær. Dejligt velkomponeret og struktureret vin med en stram og resolut garvesyre, der river godt i smagsløgene. En prisvenlig barolo med de klassiske karaktertræk og piemontetiske dyder. En rigtig lykkepille!"

Info om vinen

Årgang

Druer

Producent

Region

Vintype

Alkohol

Du kunne også være interesseret i...