Domenico Clerico – Barolo 2014

Ultra-streng drueselektion overrasker positivt på en ellers svær årgang.

  • 93 pointRobert Parker
  • 92 pointJames Suckling
  • 90 pointAntonio Galloni
  • 229,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 275,00 DKK fl.

Beskrivelse

Domenico Clerico - Barolo 2014 er lidt speciel i forhold til andre årgange af samme vin. Sædvanligvis får 2014 på puklen for at være en svær årgang. Og det er da også delvist korrekt - dog med en del forbehold. Det forholder sig nemlig således, at 2014 i Piemonte gav en våd sommer, og derfor var mange af producenterne i området naturligt nok bekymrede for høsten. Løsningen blev hos Clerico, at man sorterede kraftigt i druerne. Faktisk FOR kraftigt, for det viste sig senere, at Nebbiolo-druerne med deres tykke skal faktisk havde haft et fantastisk år og at det færdige resultat snildt kunne måle sig med andre årgange.

Nu står vi så med en vin, der kunne have været langt større mængder af, end tilfældet er. Til gengæld er den outstanding, så det er endnu engang bevist, at der ikke er noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget! Generelt er vinene fra Clerico til den lyse side, men runde og hurtigt modnede. Denne vin kan drikkes allerede nu, men vil udvikle sig positivt i 3-5 år mere, hvorefter den formentligt bør drikkes. Der er generelt mange kup at hente p.t. på denne 'katastrofe-årgang' hos de seriøse producenter, som for eksempel Domenico Clerico.

Frugten i vinen er det dominerende element, både i næsen og i smagen. Her er modne jordbær og noter af viol og rose. Flotte tanniner, der er afstemte, men bestemt heller ikke går i et med tapetet. Domenico Clerico - Barolo 2014 vil gøre sig rigtig flot til kraftige, smagfulde kødretter, hvor både vin og mad kan komplimentere hinanden elegant.

Anmelderne siger...

Robert Parker: "Steady and intense with lovely berry tones that rise delicately to the top. The mouthfeel is also rich"

James Suckling: "Lovely aromas of cedar, smoke and dried strawberries. Medium body, firm and silky tannins and a fresh finish. Linear and tight. Very well done for the vintage. Drink in 2020."

Du kunne også være interesseret i...