Andrea Oberto – Barolo Rocche dell’Annunziata DOCG 2016

Vanvittig Barolo fra cru-marken Rocche

  • 95 pointRobert Parker
  • 499,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 799,00 DKK fl.
GRATIS FRAGT PÅ ALT RESTEN AF UGEN

Beskrivelse

Andrea Oberto – Barolo Rocche dell'Annunziata DOCG 2016 er toppen af toppen af toppen. Rocche dell'Annunziata er navnet på cru-marken i La Morra, hvor Oberto dyrker og høster druerne. Baroloer fra den del af marken som Oberto ejer er kendt for deres store elegance, krop og kompleksitet. Druerne håndhøstes og vinen lagrer 26 måneder på egefade i forskellige størrelser og herefter et år på flaske, før den frigives til salg. Hvis du opbevarer den korrekt (læs mere om korrekt opbevaring HER), har den potentiale til at udvikle sit fulde potentiale over de næste par årtier. Vi anbefaler at nyde den fra 2023 og frem. Køb en kasse nu, mens prisen er rigtig god. Så kan du åbne en flaske om året - eller hvilket interval du nu foretrækker - og nyde udviklingen.

Andrea Oberto – Barolo Rocche dell'Annunziata DOCG 2016 gør sig godt til vildt og stegt, rødt kød. Nyd den ved en starttemperatur på 18-20 grader. Giv den også gerne noget luft et par timer før servering. Så får du mest ud af duft og smag.

Vi venter spændt på, at flere anmeldelser for den nyeste frigivne årgang begynder at tikke ind.

Anmelderne siger...

Monica Larner for Robert Parker: "The 2016 Barolo Rocche dell'Annunziata is the most complete (and long-term) of these wines from Andrea Oberto. This pretty vintage offers beautiful clarity and linearity with aromas of wild berry, blue flower and crushed limestone. Hints of licorice, smoke and tar also appear to round off the edges. This wine shows a profound and powerful tannic composition, although the actual fiber of the wine remains fine and compact. Fruit comes from a site that is smaller than a hectare in size and sees primarily sandy soils. It ages in barrique and botte for 26 months."

Om producenten

Andrea Oberto er en af de mest berømte Barolo-producenter i La Morra, og en af de producenter, der hvert år får høje ratings hos de store internationale anmeldere, bl.a. Robert Parker og James Suckling.

Oberto har selv en række marker tæt på vingården, og har derudover parceller på de tre cru-marker Rocche dell'Annunziata, Brunate og Albarella. Vi har indimellem alle på lager, men da de er eftertragtede, forsvinder de ofte lige så hurtigt fra hylderne, som de er kommet ind.

Andrea Oberto scorer ofte 95-98 point for sine Baroloer hos Suckling, Parker og de andre store vinanmeldere. Det er ikke underligt. Her bruges ingen mellemveje eller fikse kneb. Alt laves kompromisløst for at opnå maksimal kvalitet. Vinstokkene trimmes i løbet af vækstsæsonen, så hver vinstok producerer ekstremt få druer – til gengæld med enorm intensitet i smagen. I dag bestyres den familie-ejede vingård af de to søskende Fabio og Sara, der ligesom faderen arbejder hårdt for at lave klassiske, store vine. Andrea Oberto har marker i både La Morra og Barolo – bl.a. parceller på kultmarkerne Brunate og Rocche.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

15%

Drikkes bedst

2020-2040

Druer

Producent

Region

Vintype

Lagring

26 måneder på egefade + 2 år på flaske

Du kunne også være interesseret i...