Andrea Oberto – Barolo DOCG 2016

Den flotteste gemmeårgang længe

  • 93 pointRobert Parker
  • 229,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 349,00 DKK fl.

Beskrivelse

Andrea Oberto - Barolo DOCG 2016 er noget helt særligt! Det kommer formentlig ikke bag på dig, at Barolo i årgang 2016 er værd at holde øje med. Men nøjes ikke med at holde øje, sørg også for at få nogle flasker på hylden. 2016 udmærker sig med sin klare renhed på flere måder: Ikke alene er den 'open for business' i glasset allerede nu. Den spås at nå kulthøjder ved yderligere lagring. Det er du ikke den eneste, der har opdaget, så det går rigtig stærkt med salget.

Andrea Oberto - Barolo DOCG 2016 er noget helt særligt:

  • Det er en velkendt og respekteret producent med flot track record for flotte Barolo de sidste mange år.
  • Den helt rigtige årgang. Alt fungerer i 2016!
  • Prisen er fantastisk. Vi plejer at sige, at man skal over 300,- for den ægte vare, der har både sjæl og terroir, men her er en af de undtagelser, der bør gemmes i kassevis i kælderen.

Andrea Oberto - Barolo DOCG 2016 byder på tonsvis af moden og velsmagende frugt, silkebløde velbalancerede tanniner, autencitet og seriøsitet. Og alligevel en vin, der kan drikkes allerede nu.

Prisen er fornærmende lav, og vi anbefaler at købe et par kasser og smage, hvordan vinen udvikler sig de næste år. Det er en stor oplevelse!

Anmelderne siger...

Monica Larner for Robert Parker: "The Andrea Oberto 2016 Barolo del Comune di La Morra offers immediate aromas with floral intensity all backed by delicate tones of dark fruit, tar and licorice. Those floral tones recall rose, lavender and a touch of fragrant lilac. The wine is graceful, slender and enduring. It just keeps humming along with streamlined but focused intensity." (smagt 23. juli 2020)

Om producenten

Andrea Oberto er en af de mest berømte Barolo-producenter i La Morra, og en af de producenter, der hvert år får høje ratings hos de store internationale anmeldere, bl.a. Robert Parker og James Suckling.

Oberto har selv en række marker tæt på vingården, og har derudover parceller på de tre cru-marker Rocche dell'Annunziata, Brunate og Albarella. Vi har indimellem alle på lager, men da de er eftertragtede, forsvinder de ofte lige så hurtigt fra hylderne, som de er kommet ind. Druerne til Andrea Oberto - Barolo DOCG 2016 kommer primært fra markerne omkring vingården. Det gør, at der hvert år kan sammensættes efter behag fra de forskellige skråninger, så vinens balance bliver optimal.

Vi anbefaler denne Barolo til grillet kød, kraftige kødretter eller vildt. Prøv den endelig også til modne oste og retter med trøffel. Gerne uden mad, hvis ganen er til det.

Se alle vores Baroli HER

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Producent

Region

Vintype

Drikkes bedst

Du kunne også være interesseret i...