Romagnoli – APE Ortrugo 2019

Ultra-lokal drue med knitrende syre og noter af grønne æbler og hvide blomster

  • 99,00 kr.ved køb af 6 flasker ellers 149,00 kr. pr. flaske

Beskrivelse

Romagnoli - APE Ortrugo 2019 er flot strågul i glasset. Den dufter indbydende floralt med undertoner af tropisk frugt. I munden er den saftig med en lang finish med et lækkert saltet anstrøg.

Vinen er lavet på strengt selekterede Ortrugo-druer, der har godtet sig i solen på østvendte skråninger i Piacenza i det nord-vestlige Emilia Romagna. Har du aldrig hørt om Ortrugo-druen før, så er du langt fra den eneste. Druen er ultra-lokal og centreret på marker i og omkring Piacenza. I resten af Emilia Romagna er den nærmest forsvundet til fordel for Malvasia. Ortrugo-druen er kendt for sin knitrende syre og sin duft og smag af modne æbler, hvide blomster og tropisk frugt.

Vinmageren foreslår selv at servere vinen ved cirka 10 grader til ostesoufflé. Sådan en kan vi ikke huske, hvornår vi sidst har fået, men det lyder lækkert. Til gengæld har vi erfaret, at den smager godt præcis som den og også gerne med lidt lette snacks til.

Romagnoli - APE Ortrugo 2019 er en del af APE-serien fra Romagnoli. APE-navnet er kommet til veje på flere måder:
For det første er det på italiensk navnet på den bi, som vinbønderne er så afhængige af i forhold til naturlig bestøvning. Dernæst er det et akronym over vinmagerens navn:
A Alessandro
P Perini
E Enologo (ønolog=vinmager)

Alle flasker er nummererede. Der er produceret 3000 flasker Romagnoli - APE Ortrugo 2019

Info om vinen

Druer

Årgang

Alkohol

13,5%

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...