Domaine d’Espeyran – Élégance Rosé 2023

Delikat og tilbagelænet, frugtdreven stil

  • GULDGilbert & Gaillard
  • 4,1 stjernerVivino
  • 69,00 kr.ved køb af 6 flasker ellers 125,00 kr. pr. flaske

Beskrivelse

Domaine d’Espeyran – Élégance Rosé 2023 er flot frugtdreven med røde bær i front og nektarin i accendanten. I munden er den frisk og livlig med en behagelig blødhed, der gør den velegnet til at nyde som et glas hygge i en solstråle. Den er også velegnet til lette retter som salater og grillet hvidt kød. Her er fuld value for alle dine rosé-penge.

Producenten anbefaler at servere den ved 9-12 grader.

Druefordelingen er 70% Grenache, 15% Syrah og 15% Marselan. Vinen er tappet på flaske på slottet.

Om producenten

Smag på vinene fra den allersydligste mark i Rhône - lige mellem Provence og Languedoc. Her dyrkes der Grenache, Syrah, Mourvedre, Vermentino, Chardonnay, Roussanne og Marsanne på solrige sletter, hvor Camargue-vinden sammen med sten fra Alperne sørger for at give den friskhed og typicitet i Rhône-vine, der er så højt skattet blandt vinelskere.

Efter at have været i familiens eje i århundreder og som en aktiv vingård er det i dag vinmager Blaise de Bordas, der leder slottet og den daglige produktion. Han er 9. generation af vinmagere på slottet. De første vinstokke blev plantet i 1796 og blev allerede på det tidspunkt hovedafgrøden for familien.  Ejendommen strækker sig i dag over 550 hektarer, hvoraf 60 hektarer er beplantet med vinstokke til egen produktion. Frugten vinificeres også i dag i slottets egne kældre og vinen tappes ligeledes på flaske på slottet.

Skulle du have lyst til en fransk slotsferie, kan du booke overnatning på slottet HER.

Info om vinen

Årgang

Producent

Druer

, ,

Alkohol

12,5%

Region

Du kunne også være interesseret i...