Domaine Claudie Jobard – Rully Montagne La Folie Blanc 2022

Rig, raffineret og rund

  • 199,00 kr.ved køb af 6 flasker ellers 249,00 kr. pr. flaske

Beskrivelse

Druerne til Domaine Claudie Jobard - Rully Montagne La Folie Blanc 2022 kommer alle fra en enkelt parcel på 2,45 hektarer. Parcellen er sydøst-vendt og ligger på Montagne La Folie mellem Rully og Chagny. Her er terroiret ler/kalksten og her er godt stenet. Vinstokkene her har en gennemsnitsalder på 47 år, og de er alle Chardonnay-kloner i høj kvalitet med lavt udbytte. Hele parcellen er i proces med at blive omlagt til økologisk jordbrug, men er altså ikke endeligt på plads.

Denne vin fra Côte Chalonaisse er rig, raffineret og rund. Der er flot struktur og en rank friskhed med en god bas. Lækkert olieret i munden. Vi anbefaler at nyde Domaine Claudie Jobard - Rully Montagne La Folie Blanc 2022 til fjerkræ med cremede saucer eller skinke med persillesauce. Producenten anbefaler den endvidere til muslinger, kanin og frølår. Man er vel fransk, n'est-ce pas?

Jobard er et lille familieforetagende i 8. generation, hvor både Claudies mor og far stadig er en aktiv del af produktionen. Igennem de sidste 60 år har de leveret nye vinplanter til producenter i området fra deres egen planteskole.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

13%

Druer

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...