Cielo e Terra – Baccolo Rosso Veneto 2020

Flot Appassimento-vin til hverdagspris

  • 95 pointLuca Maroni
  • Double GoldJapan Women's Wine Awards
  • 49,00 kr.ved køb af 6 flasker ellers 99,00 kr. pr. flaske

Beskrivelse

Cielo e Terra - Baccolo Rosso Veneto 2020 er en dejlig Appassimento-vin med en blød og behagelig smagsprofil. Vinen ligger i et hverdags-prisniveau, men smagsmæssigt rammer den altså lige et par hak højere end bare frikadeller. Moden smag, integreret alkohol, afrundede tanniner, lang eftersmag - tirsdag, hvad vil du mere?
Cielo e Terra - Baccolo Rosso Veneto 2020 dufter intenst af varme krydderier og  fuldmoden frugt. Vi anbefaler at nyde den ved 18-20 grader i store glas. Server den gerne til vildt, rødt kød eller svamperetter. Skal du bruge vinen til lidt nippemad, så er hårde, lagrede oste et godt match.

Baccolo er en Appassimentovin. Det betyder, at druerne er tørrede i mange måneder under kontrollerede forhold, hvorefter de presses til vin. Vinene lavet på denne metode kender du måske som Amarone della Valpolicella eller den sødere Recioto della Valpolicella. Når man tørrer druerne fordamper vandet i druerne. Herved koncentreres sukker- og smagsindholdet betragteligt i den færdige vin. Kompleksiteten træder flottere frem og alkoholniveauet kan også tage et nøk opad.

Baccolo-navnet er en hyldest til vinguden Bacchus, og hvis han smager med, så er vi sikre på, at han sidder med et lille smil på læben.

Info om vinen

Producent

Region

Årgang

Alkohol

13,5%

Du kunne også være interesseret i...