Sikker netbetaling med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard

Gallovini

Skip to Main Content »

Search Site

Canaiolo

 

Traditionel toscansk blå drue, der menes at have været endnu mere populær lokalt end Sangiovese i tidligere århundreder. Druens evne til ikke at rådne, menes at have været en af årsagerne til den tidligere popularitet.

I dag bruges Canaiolo stadig mest i Mellemitalien, og er således stadig en del af mange Chianti-blandinger sammen med Sangiovese og ofte også Colorino, samt i Montepulciano, hvor den (igen sammen med Sangiovese) ofte bidrager med op til 20% af drueblandingen til Vino Nobile.

 

På samme måde som Merlot bruges i Bordeaux til at bløde Cabernet Sauvignons ofte kraftige tanniner op, bruges Canaiolo i Toscana ofte sammen med Sangiovese, for at bløde Sangiovesens tanniner og naturlige frugtsyre op. Nogle kritikere kalder Canaiolo-druen for smagsmæssigt ligegyldig, men dens lette frugt spiller flot sammen med Sangiovese, hvis målet med rødvinen er at opnå et let og friskt resultat. Druen bruges derfor oftest i dag til vine, der ikke er tiltænkt flere års lagring på flaske.

 

Mange toscanske vinproducenter bruger i dag Merlot (og faktisk også Cabernet Sauvignon) i Chianti-blandingen for at bidrage til Sangiovesens smag, og resultatet er ofte en lidt tungere og mere volumnøs vin, end havde man anvendt Canaiolo som blandingsdrue.

 

 

Vin med Canaiolo:

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

Derfor skal du vælge Gallovini

Vind vin for 500 kr. hver måned

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev deltager du automatisk i lodtrækningen om et gavekort på 500 kr. hver måned. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.

×