Sikker netbetaling med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard

Gallovini

Skip to Main Content »

Search Site

Cabernet Franc

 

Cabernet Franc er mest udbredt i Frankrig og bruges bl.a. som blandingsdrue i Bordeaux-vinene. Druen er i familie med Cabernet Sauvignon, og har det bedst i køligere klimaer.

I italiensk vin bruges druen derfor oftest i Norditalien, hvor klimaet er køligst. Som regel er det dog let-drikkelige vine deres laves på druen i Norditalien, og man fornemmer at målet har været at lave en frugtrig vin med meget lille kompleksitet.

Dyrkes Cabernet Franc under varmere himmelstrøg vil den ofte få en lidt ”græs-agtig” smag, men der er undtagelser, bl.a. i Toscana, hvor enkelte vinavlere får fantastiske resultater med druen. Det kræver dog som oftest højtliggende marker med den rette solpåvirkning, men i de rette hænder kan toscansk Cabernet Franc give både store og komplekse rødvine.

 

Cabernet Franc har en fremtrædende og behagelig smag af blåbær og skiller sig tydeligt ud fra andre druer i vellavede blandingsvine. På grund af druens tynde skind, er indholdet af tannin (garvesyre) ret lille.

 

 

Vin med Cabernet Franc:

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

Derfor skal du vælge Gallovini

Vind vin for 500 kr. hver måned

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev deltager du automatisk i lodtrækningen om et gavekort på 500 kr. hver måned. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes.

×