Vores opskrift på osso buco er vel en blanding af de opskrifter vi selv er stødt på: Sølvskeen, mødre, madprogrammer osv. Sådan her virker den for os, ingredienserne er nemme at få fat i og den er en stor succes hver gang:

Ingredienser til 4 personer:

- 6 skiver kalveskank
- 3 dl. tør hvidvin
- 5 gulerødder
- 1/2 knoldselleri
- 3 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 dåser fl. tomat
- 1 lille dåse konc. tomat
- Smør eller olie til stegning
- Evt. 1/2 liter oksebouillon

Fremgangsmåde:

Hak grøntsagerne i ca. 1 cm store stykker og mas hvidløgsfedene.
Vend kødet i hvedemel og brun dem godt på panden i smør. Læg dem herefter til side.
Steg grøntsagerne i samme pande i 5-10 minutter, tilsæt evt. mere fedtstof hvis nødvendigt. TIlsæt flåede tomater og koncentreret tomat.
Læg ingredienserne lagvist i fadet/stegesoen, så kød og grøntsagerne blandes godt. Hæld hvidvinen over og spæd evt. til med bouillon indtil kødet er nogenlunde dækket af væde, så det ikke tørrer ud.

Sæt retten i ovnen ved 175 grader (varmluft) i 3 timer.

Servér med enten ris, pasta eller kartoffelmos efter smag.

Vi anvender altid en stegeso til osso buco. Vi har prøvet med et almindeligt fad, og selvom det bliver godt, bliver det altså ikke lige så godt som med en stegeso!

Vintip:

Vinen bør være kraftig, men ikke voldsom. Retten er trods alt ikke kraftigt krydret.

Vi har haft stor succes med Vignamaggios kraftige Chianti Classico, der har tilpas frugt, dybde og syre til den kraftige ret uden at overdøve den fine smag af kalvekødet.